Mod Archive Forums Mod Archive Forums
Advanced search  

News:

Please note: Your main modarchive.org account will not work here, you must create a forum account to post on the forums.

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Sampling problem?  (Read 1778 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kinnikinnick0718

  • Needs more Pie
  • Offline Offline
  • Posts: 42
    • View Profile
Sampling problem?
« on: May 19, 2016, 22:53:45 »

I wanted to make a song, but when i tried to import a .wav file it sounded like this
https://mega.nz/#!g49SkCiZ!7xKxJ9Qfv5hJFx1129kSobrPqvCyfsN7ubMJnAuPb58
The first bass sample from 0:00-0:02 is the actual file itself (how it was intended to sound like), and at 0:03 is what the sample sounded like when I imported it to OpenMPT.

What's with the weird noise at the end?
btw, the file is 16-bit stereo
« Last Edit: May 19, 2016, 22:55:26 by Kinnikinnick0718 »
Logged

Saga Musix

  • TMA Moderator
  • Too much pie
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2278
  • I love OpenMPT! And Modules! And TMA! And Pie! :>
    • View Profile
    • Saga Musix - free module music and more!
Re: Sampling problem?
« Reply #1 on: May 20, 2016, 00:15:32 »

It probably uses an unsupported codec (possibly IMA ADPCM, where stereo sample import is broken up to OpenMPT 1.25), is malformed in some way or is not actually a Wave file. Without looking at the file itself, it's impossible to tell.
« Last Edit: May 20, 2016, 01:27:26 by Saga Musix »
Logged
» My TMA artist profile
» Visit my music site: https://sagamusix.de/ [de, en]
» Visit my programming website: https://sagagames.de/ [de]
» Open ModPlug Tracker

Kinnikinnick0718

  • Needs more Pie
  • Offline Offline
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Sampling problem?
« Reply #2 on: May 21, 2016, 14:35:07 »

It probably uses an unsupported codec (possibly IMA ADPCM, where stereo sample import is broken up to OpenMPT 1.25), is malformed in some way or is not actually a Wave file. Without looking at the file itself, it's impossible to tell.

This is the file itself: https://mega.nz/#!lxEgkJ4A!3qkin2HSwPrKvDMKqeS8evZbAMmakA2_rfpvnAQLiqQ , sorry for late response
« Last Edit: May 21, 2016, 14:37:29 by Kinnikinnick0718 »
Logged

Saga Musix

  • TMA Moderator
  • Too much pie
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2278
  • I love OpenMPT! And Modules! And TMA! And Pie! :>
    • View Profile
    • Saga Musix - free module music and more!
Re: Sampling problem?
« Reply #3 on: May 21, 2016, 15:45:54 »

It loads just fine in OpenMPT here. Can you maybe load it into an empty module and then upload that module?
The sample sounds pitched-down in your recording compared to the original file because you most likely loaded it into a MOD file. This is covered in the OpenMPT FAQ.
However, even after saving the MOD file the stereo sample should definitely not be split up into two consecutive samples in any of the current and not-so-current OpenMPT versions.
Logged
» My TMA artist profile
» Visit my music site: https://sagamusix.de/ [de, en]
» Visit my programming website: https://sagagames.de/ [de]
» Open ModPlug Tracker
Pages: [1]   Go Up